Kryssningen Del-1. Att ta oss till rätt båt i rätt tid!

Frågan är: hur lyckas man hamna på Birca Cruises, Viking Line Och Silja Line på en o samma dag? Läs, så får ni se!

Mona, Mathilde och Malika åkte från Uppsala Med tåg. Resten av gänget åkte bil från Uppsala och jag var redan i Stockholm eftersom att jag hade varit på dansen dagen innan, så jag stannade kvar. Jag skulle bli upphämtad av dom med bil (sa Diana) Men när jag väl ringde henne för att fråga vart dom var så hade alla redan åkt och det var en massa trafik och hit o dit så jag åkte in till T-centralen för att möta upp tjejerna som hade tagit tåget.

(förresten, jag lekte smart och sa att båten gick ifrån slussen, tänkte inte på att jag tänkte på viking line, haha)

När Jag väl kom fram så hittade jag inte dom någonstans och vi bestämde oss för att mötas där t-banan gick mot slussen. tunnelbanan kommer in och jag ser inte dom någonstans, helt plötsligt så hör jag hur folk skriker Binta! Binta! Bintaaa! jag vänder mig och och ser då tjejerna, stressade, med en packning ( som om dom skulle till turkiet i en vecka okej min packning var inte liten men inte SÅ stor) Dom skriker bara åt mig att hoppa på tunnelbanan ( ingen hade hunnit fram och hoppat på än) så jag väntar några sekunde så jag hinner och dom "inte hinner" lixom.

Aja vi sitter på tunnelbanan och kommer fram till slussen och är helt o hållet förvirrade, men vi ser en massa stora båtar bla. Birca cruises. Men för att vara på våran "säkra" sida så går Mona och Malika in i en glass kiosk typ och frågar om bruden i kassan vet hur man tar sig till SILJA LINE båten ,hon pekar då  mot dom andra båtarnas håll och säger även att det går bussar precis utanför....

Vi går ut och kollar och eftersom att vi ser en massa båtar i rad, inte så långt i från, max 15 minuter att gå så valde vi att promenera. Men första båten och terminalen som vi kom fram till var Birca Cruises, vi ser en båt lääängre bort och börjar traska dit i en lugn o harmoniks takt med en cigg o massa prat på vägen och när vi nästan var framme så ser vi att det står Viking Line. Mona : den där jävlen, hon lurade oss!! Vi alla svor och nu var det brottom, för vi ville hitta rätt och det var 1 timme kvar innan inchekningen stängde. Vi fick paniiiik, ringde diana som sa att det var fel hamn osv... hon hittar ej själv o sa att vi måste fråga någon. ( VILKA JÄVLA UPPSALA BARN ALLTSÅ, HELT FÖRVIRRADE I STOCKHOLM)

Malika stannar en gubbe på vägen som säger att vi ska ta tunnelbanan hit o dit och gå si o så. Då börjar paniken alla e stressade och svär och börjar dra historier om vad som händer om vi missar båten och hur vi ska göra med mona (kasta henne i sjön efter båten) osv... Vi går in på Bircas terminal och frågar dom. Hon i receptionen förklarar skit bra och sa bara att vi ska ta tunnelbanan mot ropsten och vi ska av vid något som heter gärdet och där finns det skyltar som vi följer till Silja Lines terminal bara. Yess!! tänker vi och bokstavligen börjar springa mot slussen igen.

När vi väl satt på tunnelbanan och var framme så var det en bra bit att gå, fortfarande förvirrade som vi är letar vi efter skyltar och följer dom. Vid en skylt står det rehabiliteringshem - hahaha precis under silja line skylten( dom pekar åt samma håll) och vi alla började driva om att vi skulle in på "rehab" osv... När vi väl ser den härliga stor skylten Silja Line börjar mona skrika raakt ut och härja och var skiit glad att vi hittade i tid... Vi sprang in, letade upp Diana o alla andra och hämtade ut våra biljetter. Mötte upp två tjej kompisar från västerås som redan hade börjat dricka och sedan så gick vi alla på båten. 30 pers i vårat sällskap som en enda stor familj. hahaha =)


Yeah, nu var vi på båten =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0